Новини

Свредло за гранит Diager SDS+

Всяка година във фабриката на Diager, се пробиват половин милион дупки, за да се тестват качествата на продуктите!

Използвайки своите три сертифицирани, тестови стенда, Diager пробива около половин милион дупки всяка година, за да провери и тества своите продукти. Тези тестове изискват 50 тона бетон!

В полза на своите клиенти Diager се грижи да поддържа безупречно качество на всеки един от 20-те милиона артикула, които произвежда всяка година в Poligny (Jura).

Използвайки своя обучен и квалифициран персонал, Diager изгражда свои собствени машини, за да увеличи индустриалния си контрол и инвестира сериозно в модернизацията на своите производствени машини, за да може да предлага инструменти, които перфектно отговарят на нуждите на клиентите.

Един от тези иновационни продукти е свредлото, два режещи ръба, SDS+, специално предназначено за пробиване на отвори в керамика и гранит с клас от 1 до 3. След множеството тестове е достигнато съвършенство в пробиването със специалния карбиден връх (Ъгъл на върха 130°) за гранитна скала, керамика и гранитогресна плоча.

Чрез търговската мрежа на Панчев ЕООД, свредлото се предлага на българския пазар и вече е незаменим помощник на всеки майстор ценящ времето, средствата и качеството на услугата си.

Можете да намерите продукта в следната производствена гама:


важно за РЕГИСТРАЦИЯТА в сайта на Панчев ЕООД

Уважаеми КЛИЕНТИ,
Добре дошли в на сайта на Панчев ЕООД! Тук може не само да разглеждате и пазарувате, но и да участвате в разработката на всички останали функционалности, да давате мнения и препоръки, които са особено ценни и важни за нас!

Тази нова онлайн версия на нашия магазин все още е в процес на обновление, но скоро ще я довършим всички заедно. Разчитаме на вашата помощ с мнения, препоръки, съвети, желания за нови функционалности и т.н. За всичко това можете да пишете на office@panchev.bg , като за да има обратна връзка, е необходимо да посочите е-mail или телефонен номер, чрез които можем да ви отговорим. Ако вече сте се регистрирали на сайта, тогава е безпроблемно. Предимствата, които ви носи регистрацията, са:
– При натрупан оборот, който без регистрация няма как да бъде установен, получавате отстъпка.
– Виждате пълната история на вашите поръчки.
– Получавате допълнителна информация на e-mail си относно предстоящи промени на цени, доставчици, функционалности и др., естествено, ако потвърдите желанието си за това.

В сайта търсенето на продукти е значително подобрено, и става по три начина:
– През меню Категории.
– През лентата за търсене, където може да се търси по ключова дума, артикулен номер, DIN, ISSO или производител.
– През меню Марка, където чрез кликване върху името на фирмата, се визуализират всички артикули на тази фирма, присъстващи в складовата ни програма. Тук е място да споменем, че ще скоро ще започнем да предлагаме и допълнително разширено търсене чрез каталозите на фирмите, които представляваме у нас.

Отворени сме за всички ваши мнения, идеи и препоръки за подобрения, които очакваме да изпращате от тази секция.

Приятно сърфиране в сайта на Панчев ЕООД!


Болтове – обозначения, клас на якост и натоварване

Болтове и другите крепежи трябва да имат следната маркировка:

 • Инициалите на завода – производител  (JX, THE, L, WT, и др.)
 • Клас на якост
 • Дясната резба не се маркира, но ако болта е с лява резба – маркира се със стрелка, обратна на часовниковата.

Винтовете се отличават от болтовете, че нямат маркировка.

За болтове от въглеродни стомани, класа на якост се означава с две цифри с точка между тях – 4.6, 8.8, 10.9, 12.9

Първата цифра представлява 1/100 от номиналната стойност на якост на опън, измерено в MPa. В случая 8.8 , първата цифра 8 означава 8 х 100 = 800 МРа = 800 N / mm2 = 80 кгс / mm2.

Втората цифра – е съотношението на границата на провлачване към якостта на опън, умножена по 10. От двойката цифри могат да се узнаят границата на провлачване на материала 8 х 8 х 10 = 640 N / mm2.

Стойността на границата на провлачване е от голямо практическо значение, тъй като това е и максималното работно натоварване на болта.

Нека да обясним смисъла на някои термини:

Якост на опън – стойност на натоварване, над която има разрушение – “най-високо разрушаващо напрежение”.

Граница на провлачване – стойност на натоварване, при превишението на която настъпва невъзстановяема деформация или огъване. Например, опитайте се да огънете”на ръка” обикновена стомана вилица или парче от метална жица. Веднага след като тя започне да се деформира, това ще означава, че сте превишили границата на провлачване на нейния материал или еластичната граница при огъване. Тъй като вилицата не е счупена, а само огъната, тогава якостта на опън е по-висока от силата на провлачване. От друга страна, ножът може да се счупи при определено усилие. Тогава говорим, че неговата якост на опън е равна на силата на провлачване. В този случай казваме, че ножовете са “крехки”.

Японските самурайски мечове – това е класически пример за комбинация от материали с различни якостни характеристики. Те са направени от твърда закалена стомана, а отвътре са изработени от по – еластична стомана , която позволява на меча да не се чупи при странични огъващи се натоварвания.

Процент на удължение – е средната стойност на удължението на деформируемите части на счупване или разкъсване. В ежедневието, някои видове ниско качествени болтове се наричат “меки”, което точно е свързано е свързано с термина процент на удължение. Техническият термин – “относително удължение” показва относителното (в проценти) увеличаване на дължината на образеца след разрушаване към първоначалната си дължина.

Твърдост по Бринел – величина, характеризираща твърдостта на материала.

Твърдост – способността на метала да се противопоставя на проникването в него на друг, по-твърд материал. Метода на Бринел се използва за измерване на твърдостта на сурови или леко закалени метали.

Неръждаеми болтове – маркировка на главата на болта:

Клас стомана – А2 или А4 и якост на опън – 50, 70, 80, като A2-70, A4-80.

При шпилките с резба се прилага цветна маркировка в края: за A2 – зелен, за A4 – червен. Стойността на провлачване не е показана.

Пример: A4-80 якост на опън = 80 х 10 = 800 N / mm2.

Обозначение 70 – стандартна якост на опън на крепежните елементи от неръждаема стомана и се приема за даденост, ако изрично не е посочено 50 или 80.


ПРОДУКТИ С МАРКА DIAGER – НОВ ФОКУС В ПОРТФОЛИОТО НА ФИРМА ПАНЧЕВ!

Панчев ЕООД, след прецизно проучване на клиентското търсене, предложи на пазара продуктите с марка DIAGER, наложили се в световен мащаб с изключително високото си качество и надеждност, произвеждани от функциониращия вече почти 60 години френски завод. Пловдивската фирма, работеща с редица лидери в сферата на крепежните елементи, предлага и висококачествени инструменти за пробиване и рязане, които са на световно ниво.

- Коя е фирма DIAGER?

- Фирма DIAGER е семейна компания, френска индустриална фирма с признато ноу-хау в над 70 държави, поредица иновативни продукти и екип, работещ с фокус върху пазара. DIAGER е европейски лидер, който може да се похвали с производството на над двадесет милиона броя годишно свредла и други инструменти и с изразходването на над 50 тона бетон годишно за проби. Френската марка отговаря на редица стандарти и разполага с немалък брой сертификати, гарантирайки по този начин безапелационно високото качество на продукцията си!

Фирма Панчев с лекота успява да наложи DIAGER на пазара, като получава само положителни отзиви за експлоатационните качества на продуктите с тази марка.

Система против падане на SFS

Панчев ЕООД представя водещата в отрасъла система за хоризонтална връзка от SFS, която позволява на нейните ползватели безопасно да работят на височина без ограничения на движението им. Поставена на външната покривна повърхност, системата използва иновативна технология за поглъщане на удари, която разсейва шоковото натоварване при падане на един или няколко ползватели, което защитава не само ползвателите, но и структурата на покрива. 

Системата е независимо изпитана и сертифицирана от SATRA, за да отговаря изцяло на всички настоящи европейски стандарти: EN795: 2012 клас A & C; CEN / TS16415: 2013 UNI11578 и др. Системата позволява потребителят да се движи свободно, докато е свързан към въже от неръждаема стомана, без да се налага да се изключва от системата, с което се гарантира безопасност по всяко време на работа. Уникалното устройство Slyder, притежаващо СЕ маркировка, е проектирано да преминава свободно над всички скоби и ъгли, което позволява достъп и излизане навсякъде от системата и премахва нуждата от скъпи терминали за влизане / излизане. 

Системата против падане е предназначена за защита на до 4 ползвателя и може да се използва за задържане при падане, за обезопасяване и позициониране на работното място. Уникалният енергиен абсорбер е незаменим в екстремни случаи на падане - високото натоварване ще развие патентованата пружина, която ограничава силите, проявяващи се при свободно падане. С върхово натоварване обратно към покривната система под 6kN, дори най-тънките покриви са защитени от удара от падането.Опасни и нестандартни 50 градусови резби на шпилки

Опасни и нестандартни 50 градусови резби на шпилки

В Европа е налице промяна от последните 2 години, но в България познанията за опасните винтови измами - най-вече при шпилките по DIN 975, все още не са на ниво и те продължават. В Европа този процес е сведен до минимум и обемът им бързо намалява. Специално по-големите играчи в ЕС осъзнават опасността от предлагане на резбови съединения (шпилки и др.) с 50 градусови резби. По-малките играчи продължават да търсят най-евтината цена, която е породена от промяна на теглото и диаметъра на влаганата стоманата. Само така може да се получи по-ниската цена. 

Тази седмица имахме една и съща ситуация с един търговец на едро, голям играч на местния пазар, и какво се случи? Той купува 50 градусова шпилка - това са опасни фиксиращи елементи, тъй като е възможно гайката лесно да се изтръгне от прътовата шпилка, и имаше поредица от рекламации и проблеми!  Моля, помислете за опасното при закупуване и дали сте сигурни за качеството на това, което купувате, защото ниската цена може да доведе до опасни последици!  

Един лесен тест, за да разберете дали резбата е била променена, е просто изтегляне на шпилките на обикновен кантар. Фалшификатите тежат с 30% по-малко от стандартните! Просто купувате по-малко стомана. Промяната на градуса на резбата от 60 на 50 градуса е много опасно решение! Моля, погледнете клипа: https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=M_2YSalJ8XM и изпратете вашите коментари на: office@panchev.bg .Една година SAM1: Новите български дюбели за топлоизолация ф10

На 02.03.2018 год. Панчев ЕООД отбеляза една година от пуска на новата серия в производството си на Дюбели за закрепване на топлоизолационни материали  (ø)10- TIPE SAM1. Дюбелите на фирмата са изпитани, одобрени и сертифицирани от ,,НИСИ", на база на което фирмата предлага с всяка една доставка Делкарация за експлоатационни показатели и Техническа карта за всеки продукт. Гамата дюбели се състои от Дюбел полипропиленов с полипропиленов пирон и Дюбел полипропиленов с метален пирон в комплект с капачка, прекъсваща термомоста и включва следните размери:

 • Дюбел за закрепване и монтаж на топлоизолационни плоскости от EPS, XPS, каменна вата и др., към тухла, бетон, камък и др. с размери (ø): 10х100, 10х120, 10х140, 10х160, 10х180 и 10х200
 • Дюбел метален за фиксиране и монтаж на вата с размери:(ø): 8х140 (за вата с дебелина до 90мм) , 8х170 (за вата с дебелина до 120мм) , 8х200 (за вата с дебелина до 150мм) в комплект с Шайба метална (ø)85 мм

Панчев ЕООД с нов магазин във град Варна

Подчинявайки се на основното си мото: „По-близо и винаги в услуга на клиента!", през октомври 2017г., Панчев ЕООД откри своя нов магазин в град Варна. Търговският обект се намира на ул. „Уста Кольо Фичето" № 25A - Западна промишлена зона, в непосредствена близост до „Ай Ви Сейлингс". В него клиентите на Фирмата могат да намерят широка изключителна и многообразна гама качествени крепежи, фиксатори и закрепващи елементи като: болтове, гайки, шайби, зегерки, винтове, федершайби, попнитове, шпилки, шпонки, планки, дюбели, анкери, скоби и много други консумативи за индустрията и строителството. Магазинът предлага също машини на утвърдени производители, първокачествени инструменти, свредла за метал и бетон, химически продукти като: силикон, различни видове, полиуритан, смазочни, контактни и уплътняващи спрейове, предпазни средства и др.
Благодарение на високото качество на предлаганите стоки и добрия сервиз, компанията присъства успешно на територията на цялата страна.

Честване една година "Магазин Кукленско шосе"- Пловдив

През септември 2016 г., Панчев ЕООД откри своя нов магазин в град Пловдив. Търговският обект се намира на ул. "Кукленско шосе" №21 - Южна промишлена зона, в непосредствена близост до "Митница Пловдив". В него клиентите на фирма Панчев могат да намерят основните продукти, включващи широка гама от висококачествени крепежни изделия и елементи: болтове, гайки, шайби, зегерки, винтове, федершайби, попнитове, шпилки, шпонки, дюбели, анкери, скоби и мн. др. консумативи за индустрията и строителството. Магазина предлага също така машини на утвърдени производители, първокачествени инструменти, свредла за метал и бетон, химически продукти като: силикони-различни видове, полиуритани, смазочни, контактни и уплътнителни спрейове, предпазни средства и мн, др.

Подчинено на основното си мото: "По-близо и винаги в услуга на клиента!", Панчев ЕООД се стреми да разполага с магазини и дистрибутори в цялата страна. Днес благодарение на високото качество на предлаганата номенклатура и доброто обслужване, компанията присъства активно на територията на цялата страна.

Обновен магазин

Панчев ЕООД откри разширения си и цялостно ремонтиран магазин в град Пловдив.

През юли 2014 год. фирма Панчев ЕООД откри разширения си и цялостно ремонтиран магазин в град Пловдив. Търговският обект се намира на ул. „Карлъка“ №14, в непосредствена близост до магазин Маркита. В него, клиентите на фирма Панчев могат да намерят основните групи продукти предлагани от дружеството, като в това число се включва широк набор от висококачествени крепежни изделия и елементи, машини на утвърдени производители, първокачествени бои и довършителни материали в строителството. Обновеният магазин на фирмата разполага и с машина за тониране на бои и мазилки Caparol.

Панчев ЕООД разполага с още два търговски обекта в град Пловдив, както и със складови помещения и офиси в София и Перник. Днес, благодарение на добре развитата си дистрибуторска мрежа, високото качество на предлаганата номенклатура и изрядното обслужване на всички свои клиенти, дружеството присъства активно на територията на цялата страна.

X1 – Универсалният дюбел

Фирма Панчев ЕООД представя на българския пазар революционния дюбел Х1 на един от водещите производители за скрепителни елементи в Европа – FriulsiderSpA, Италия. Характерно за новите дюбели е, че чрез динамичната си геометрия и изключителни качества,те отговарят изцяло на изискването за универсалност. Те се отличават с изключително тънък, сгъваем борд и прибиращи се странични пера, които осигуравят по-стабилно и качествено закрепване от това на предшестващите ги артикули. Х1 дюбелите са еднакво подходящи за монтаж във всяка основа и гарантират перфектна фиксация едновременно в плътни материали, в основи с кухини и в гипсокартон. Употребяват се както за проходен, така и за монтаж с предварително пробиване на отвор. Друго значимо преимущество на новия артикул е неговата оптимална съвместимост с всеки винт. По-конкретно, дюбелите Х1 се използват както с винтове за дърво, така и с винтове за талашит/ПДЧ/МДФ и метрични винтове.Това превръща новите дюбели в идеалното решение за широк набор от приложения. Изгледайте клипа за повече информация:

Нови винтове за декинг и сайдинг от Friulsider SpA, Италия.

Панчев ЕООД, в ролята си на основен представител на Friulsider SpA за България, предлага на своите клиенти новите винтове за подови покрития (декинг) и фасадни облицовки (сайдинг) – VPT. Дизайнът на новия артикул е изцяло съобразен с потребностите и изискванията на клиента, което гарантира бързо, лесно и качествено монтиране на дървената настилка. Силно заострения връх на VPT винта, в комбинация със специалната плавна стъпка на резбата му, позволяват на артикула умело да се врязва и в най-здравите повърхности, без да раздува и разцепва дървесината. В същото време, обърнатата резба, разположена непосредствено под главата на винта, спомага за точната фиксация и значително по-здравото захващане в материала. Не на последно място, специфичната конусообразна глава на артикула е проектирана така, че да се скрие изцяло в дървената настилка. Винтовете VPT притежават повишена устойчивост на корозия. Към момента те се предлагат в три разновидности: маслено зелено (RAL6003), кафяво (RAL 8002) и неръждаема стомана(A4).

KEM-UP VINYLESTER вече със сертификат ETA CE по опция 1

Панчев ЕООД има удоволствието да Ви уведоми, че химическият анкер KEM-UP VINYLESTER във версиите KEM-UP 941/ KEM-UP 942/ KEM-UP 943 е получил ETA CE сертификат по опция 1 за напукан бетон. Този документ гарантира максималното ниво на безопасност за закрепвания в напукан бетон и включва сертификат за пожароустойчивост (F120, посочени в ETA ) и антисеизмичност (C1). Заслужава си да се отбележи, че дейността по сертифициране на продуктите на Friulsider S.p.A не приключи с получаването на опция 1 за бетон. Наскоро нашият партньор ни предостави следните два сертификата:
 1. ETA-12-0543 Сертификат за употреба в зидария, в съответствие с ETAG 029
 2. ETA-12-0553 Сертификат за употреба с пост-инсталирани арматурни връзки
Съставът на смолата не се е променил, но към настоящия момента Friulsider S.p.A. преминава през процес на модификация, с цел тяхната смола да отговоря изцяло на регламента за опасни продукти и съответните указания за етикетиране. Този процес не е изцяло завършен и поради тази причина, продуктът, който се предлага на пазара в момента, съдържа все още признаци свързващи го със сертификата по опция 7. Съвсем скоро се очаква да приключи обновяването на етикетите в съответствие с новата регулаторна рамка (както за CPR-CPD, така и за частта свързана с безопасността). Ще Ви информираме веднага след като процесът на смяна на етикетите е изцяло завършен! Копие на сертификата може да бъде изтеглено от Интернет сайта на Friulsider S.p.A., www.friulsider.com Изисква се все повече при използването на армировка.
Изгледайте клипа за придобиване на повече информация:  https://www.youtube.com/watch?v=_Pu-6eEoOpU

Панчев ЕООД предлага Декларация за експлоатация

На 01.07.2013 год. влезнаха в сила нови правила за строителните продукти (CPR), които задължават производителите, дистрибуторите и вносителите опериращи на територията на Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП) да поставят CE маркировка на всички техни продукти, които се покриват от хармонизиран стандарт или Европейско техническо одобрение (ETA). Този знак демонстрира цялостно спазване на съответния стандарт при производството на даден продукт и гарантира свободното му движение на територията на ЕС и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ).

Панчев ЕООД предлага решение за монтаж в съответствие с нов европейски стандарт за стоманени конструкции EN-15048

През 1975 год. Комисията на Европейската Общност (СЕС) стартира работа по създаването на система от хармонизирани технически норми, Еврокодове, чиято цел бе да послужат първоначално като алтернатива на действащите правилници в отделните страни членки, а впоследствие да ги заменят. През 1989 год. СЕС прехвърли по-нататъшното разработване и публикуване на Еврокодове на Европейския Комитет по Стандартизация (CEN) и към 2007 год. те вече обхващаха десетки части (такива, които са утвърдени и се прилагат, и други, които са в процес на разработка).

Към момента, Еврокодовете са публикувани като 10 отделни европейски стандарта. Сред тях, поради разнообразието от стоманени конструкции, Еврокод 3 е с най-широк обхват. Той е регламентиран в EN 1993-1-8 и има конкретни изисквания спрямо монтажа на болтове и гайки. Еврокод 3 регулира и двата вида болтове/ гайки, за предварително напрегнати и ненапрегнати стоманени конструкции. Ненапрегнатите съединения трябва да отговарят на изискванията по EN 15048. От 01.07.2013 год. този стандарт бе въведен в повечето европейски страни. Тъй като голяма част от металните конструкции се сглобяват именно с предварително ненапрегнати съединения, Панчев ЕООДе Вашия надежден партньор за структурни болтове по EN 15048-1. Фирмата предлага крепежи отговарящи на всички изисквания на новия европейски стандарт!

Панчев ЕООД гарантира, че болтовете и гайките предлагани от нея ще бъдат доставяни в оригинални, неотваряни кутии, чиито етикети ще съдържат:

 • CE маркировка
 • Номер на партида
 • Съответствие с EN 15048-1
 • “SB” маркировка
 • Идентификационен номер на сертифициран орган и производител
 • Размери
 • Маркировка за клас на якост
 • Предназначение
 • Означение на болта (ISO 4014 или 4017 за болтове; и ISO 4032 за гайки)
 • Що се отнася до самите болтове и гайки, то те ще бъдат маркирани с:
 • Клас на якост
 • Идентификация на производителя